Z roku na rok Zajazd rozwijał się co raz bardziej i zyskiwał uznanie takich osobistości jak Robert Makłowicz, Jan Peszek czy Piotr Bikont. Droga jaką przeszliśmy przez ostatnie 25 lat jest już na stałe wpisana w historię naszej rodziny. Wierzymy, że następne pokolenia pielęgnować będą rodzinną tradycję Zajazdu i nieprzerwanie dbać o smakowe doznania i komfort pobytu naszych Gości.
Razem współtworzymy historię tego miejsca.
Otwarcie restauracji
Budowa trzygwiazdkowego hotelu
Budowa nowego budynku restauracyjnego
Nagroda Dziennika Wschodniego “Złota łyżka”
Kulinarne podróże Roberta Makłowicza
Najlepsza dziczyzna na Lubelszczyźnie!
Zajazd Marta
Z zamiłowania do rodzinnej tradycji
Najpierw były jabłka, aronie i kilkuhektarowe gospodarstwo. Jednak ogromna pasja, zamiłowanie do myśliwskiej kuchni i marzenia o własnym zajeździe skutecznie wygrały z sadowniczą przyszłością. Powstaniu Zajazdu Marta przyświecał jeden cel – stworzyć ciepłe, rodzinne miejsce o wysokim standardzie, gdzie najwyższą wartością będzie pielęgnowanie staropolskich tradycji. I tak też się stało. Po latach ogromnego zaangażowania i ciężkiej pracy naszej rodziny, w 1993 roku otworzyliśmy restaurację Zajazd „Marta” w Pułankowicach.
Nasza historia
1993
Lipiec - historyczne otwarcie restauracji Zajazd „Marta”
1993
Maj - oddanie do użytku trzygwiazdkowego hotelu
2003
Lipiec - budowa nowego, bardziej komfortowego budynku restauracyjnego z dodatkowymi pokojami hotelowymi
2007
Marzec - nagroda Dziennika Wschodniego „Złota łyżka” przyznawana najlepszym restauracjom Lubelszczyzny. ”Kołduny litewskie w Zajeździe „Marta” nie mają sobie równych” - krytyk kulinarny Piotr Bikont
2011
Lipiec - właściciele Zajazdu Marta i Stanisław Stelmach biorą udział w programie „Kulinarne podróże Roberta Makłowicza”. Wspólne przyrządzanie dziczyzny z tak ważną i znaną osobistością świata kulinarnego było dla nas ogromnym wyróżnieniem.
2018
Maj - Stale się rozwijamy, zmieniamy i stajemy jeszcze lepsi. Nieustannie zapraszamy na najlepszą dziczyznę na Lubelszczyźnie!